In de afgelopen drie jaar ging The Polar Project wereldwijd op zoek naar zij die het hardst getroffen worden door klimaatopwarming. We zagen schrijnende taferelen: Indiase vrouwen die de slavernij ingeduwd worden, jonge Zambianen die op koeienuitwerpselen overleven en inheemse Brazilianen die aangevallen worden voor soja en hout.

Maar in al dat duister vonden we ook lichtpunten. Sterke vrouwen die voorop gaan in de strijd tegen klimaatopwarming en actief werken aan verandering. The Polar Project, Vermeylenfonds en Masereelfonds sloegen de handen in elkaar voor EcoFem Filmfest: drie avonden op rij brengen we een straffe documentaire over die powervrouwen. Een reis naar Brazilië, India en Zambia, waar de pracht van het land in schril contrast staat met de tragiek van de klimaatopwarming.

EcoFem Filmfest filmfestival

We praten na met Luc Vankrunkelsven, die zich met zijn organisatie Wervel al decennialang inzet voor eerlijkere, ecologische landbouw in Brazilië. Hoe staat het Brazilië van Bolsonaro ervoor, twee jaar na het draaien van onze documentaire?

We hebben Alba Saray te gast, klimaatspecialist van Oxfam. Zij legt uit waarom de strijd tegen klimaatverandering ook alles met vrouwenrechten te maken heeft. Als u nog niet weet wat ecofeminisme betekent, dan bent u na vanavond bijgebeend.

  • Maandag 26 april sluiten we af met onze nieuwste documentaire: De Zambezi - Levensader in Nood. Samen met de Zambiaanse klimaatactiviste Beatrice Phiri varen we de Zambezi-rivier af, de stokkende levensader van de regio. 

Met Lien Vandamme, klimaatexpert van 11.11.11, zoomen we uit op de impact van klimaatverandering in het globale Zuiden. Wat we alvast van Lien willen weten: wie moet die hoge kost van klimaatverandering in ontwikkelingslanden nu eigenlijk betalen?

Wil je dit alles niet missen, zet je dan alvast op aanwezig op ons Facebook-evenement. En/of schrijf je hieronder in op onze nieuwsbrief. Dan krijg je de dag zelf een link naar het evenement. En je blijft meteen op de hoogte van meer moois in de toekomst!

Hoe kan ik helpen?

Uit onderzoek blijkt dat je gelukkig wordt van cadeaus geven en wij maken je graag doodgelukkig. Word Vriend van The Polar Project met een kleine bijdrage per maand of doe een fiscaal aftrekbare gift! Je helpt er ons een pak mee vooruit in de klimaatstrijd.

Word Vriend